CODIGO PLANTILLA 2 COLUMNAS
CODIGO PLANTILLA 3 COLUMNAS

segunda-feira, 27 de agosto de 2012

Tilda

Sy din egen Tilda - trinn for trinn...

IMG_00221

Del. 1.

Jeg husker da jeg skulle sy min første Tilda i august 2007. Det var bare et under at jeg kom helskinnet fra det og ikke fikk varige skader av surstoffmangel.

Jeg satte nemlig å holdt pusten store deler av tiden. Jeg måtte også ta hvilepauser og pustepauser fra sying for jeg var livredd for å gjøre feil.

Jeg vil at dere skal huske på det, at ingen kommer å biter deg i fingeren om du syr feil. Skulle du ønske en pause eller to mens du syr så er det lov!

IMG_00182

Har du ikke en slik kit som jeg har så kopiere mønster fra tildaboka. Det er egentlig akkurat det samme hvilken Tilda dukke du velger å lage for prinsippet er det samme. Jeg har faktisk valgt å starte med den som er mest kronglete. Den med todelt kropp.

IMG_00343

Mål opp en bit hudstoff. (Mål med å legge mønsteret på stoffet). På mitt mønster så skal det som er over den stiplede linjen være hudstoff og det under kjolestoff.

IMG_00394

Etterpå så legger jeg mønsteret oppå kjolestoffet å klipper av en bit som rommer kroppen under den stiplede linjen.

IMG_00475

Her ligger ligger mine deler. I bunnen ligger det som skal bli kroppen ned forbi den stiplede linjen og oppå ligger det som skal bli hode, hals og skuldre. Legg stoff delene kant i kant.Fest med par nåler, slik at stoffet ikke skal gli når du syr.

IMG_00646

Sy de to stoffene sammen med en rett søm.

IMG_00527

Etterpå måler jeg opp nok hudstoff til ben og armer. Legg stoffet dobbelt. Legg mønsteret på å tegn av to armer og to ben. Pass på at det er litt mellomrom mellom de forskjellige delene.

IMG_00748

Jeg tar kroppsdelen å stryker den på vrangen. Jeg presser ut sømmen til hver sin side. Det er fordi da blir det ferdige resultatet finest synes jeg.
Så legger jeg kroppsdelen dobbelt med vrangsiden ut.( altså rette mot rette ) Pass å at sømmen ligger pent over hverandre når den blir liggende dobbelt.

IMG_00769

Så tenger jeg av kroppen. Den stiplede linjen skal legges i kanten mellom de to stoffene. Eller der hudstoffet møter kjolestoffet. Tegn av kroppsdelen.

IMG_008510

Sy rundt kropp, ben og armer. Du skal sy på streken og ikke utenfor. Da vil Tildaen blir for stor. Ikke klipp ut ben og armer før du syr. Hvis du synes det er vanskelig å sy så ta et par pauser innimellom de forskjellige delene. (erfaring he he og husk å puste...)

IMG_008811

Når du er ferdig å sy så klipper du ut de forskjellige delene men la det være litt sømmon på utsiden av sømmen. Så tar du en blomsterpinne, blyant, et eller annet tynt langt men ikke så skrapt, å vrenger de forskjellige delene.

IMG_010912

Når delene er vrengt så stryker du dem slik at de blir slette. Dette gjør slik at det ferdige resultatet blir penere.
Neste gang skal vi stappe å montere kroppen, lage hår og ansikt.
Lykke til :O)
Ha en kreativ og strålende sy-kveld.

Nenhum comentário:

Postar um comentário